5-daagse roadtrip Ardennen

Unieke reis in eigen land

Wil jij mee op onze adembenemende rondreis doorheen de Belgische Ardennen? Van 12 tot 16 juli organiseren wij een 5-daagse roadtrip met unieke stopplaatsen en de prachtigste routes die de Ardennen te bieden hebben. Dineren in een ridderzaal, overnachten in kastelen en brunchen op de top van kasteelruïnes, het zit allemaal in ons programma!

Klik jullie gordels maar vast en vooruit met de geit richting de Ardennen!

Tien 2PK-tjes (met 2 personen per wagen) staan te popelen om op deze onvergetelijke reis te vertrekken. Doorheen de dag rijden alle geitjes via een prachtig uitgestippelde route naar unieke locaties en accommodaties. Alle activiteiten, overnachtingen obv tweepersoonskamer met ontbijt, lunches en diners zijn inbegrepen. Enkel extra dranken zijn nog ter plaatse af te rekenen, zowel voor de wagens als voor de deelnemers!

Dag 5 (16/07) sluiten we af met een rondleiding in Namen, daarna is iedereen vrij om op eigen initiatief de stad nog te verkennen, wat rond te gaan rijden met de 2PK of huiswaarts te keren. Lunch op deze dag is niet meer inbegrepen en we verwachten de wagens om 18u00 terug in Heers.

Praktisch info

Vertrek op 12/07 om 9u00 in de Herkenrodehoeve: Opheersstraat 81, 3870 Heers

Inbegrepen:

- Huur van één 2PK per twee personen, incl. wettelijke BA verzekering
- Alle activiteiten zoals omschreven 
- 4 ontbijten (waarvan 1 klein ontbijt bij vertrek) incl. dranken
- 1 uitgebreide luxe brunch inclusief dranken
- 4 lunches inclusief dranken
- 4 diners inclusief water en wijn (beperkt)


Niet inbegrepen:

- Eigen uitgaven
- lunch dag 5 (16/07)
- extra dranken
- Wellness faciliteiten
- Uitgebreide verzekering: € 175,00 per wagen (Standaard zit de wettelijke BA verzekering inbegrepen met een vrijstelling van € 500,00 en eigen schade is voor eigen rekening. Bij de extra verzekering vervalt de vrijstelling op de BA en bedraagt de maximale eigen schade € 750,00.)

Extra info en inschrijvingen: vooruit@route38.be of 0497/531707

Prijs: € 1.675,00 per persoon

Dag 1

Wandelen in Hoëgne

De Hoëgne is een zijrivier van de Vesder en heeft een lengte van 30 kilometer. Door de vallei van de Hoëgne is een werkelijk schitterende wandeling te maken. Het wandelpad langs de Hoëgne is een combinatie van bospad, boomstambruggetjes, vlonderpaden en stukken rots. Een rivier die speelt met rotsen veroorzaakt mooie watervallen en kleine vijvers! Echt schitterend om te zien! 

We maken hier een wandeling van ongeveer 8 km en genieten van een heerlijk uitgebreide picknick te midden van de natuur alvorens onze tocht verder te zetten.

Op safari in Monde Sauvage

We hoeven niet ver te reizen om op safari te gaan. Met onze 2PK-tjes gaan we op safari! U maakt een echte Afrikaanse safari tussen de giraffen, olifanten, nijlpaarden, neushoorns, zebra’s, gnoes en nog veel meer wilde dieren. Het park vertoont een natuurlijke omgeving waarin de meeste dieren in halve vrijheid leven.

Dineren in kasteel Reinhardstein

Dit 14e-eeuwse kasteel, dat bijna 150 jaar geleden werd verlaten, beleeft een buitengewone tweede jeugd sinds een historicus er verliefd op werd. 

Op de top van de rots laat het kasteel, dat uitkijkt over de Warchevallei, niemand onverschillig. Vooral niet Jean Overloop, een Brusselse hoogleraar met een passie voor geschiedenis, die in 1965 op het eerste gezicht verliefd werd op de ruïne van het kasteel. 

Met de hulp van enthousiastelingen en de knowhow van lokale ambachtslieden liet hij Reinhardstein heropleven. Het kasteel werd gedurende achttien maanden volledig gereconstrueerd met de originele materialen.

Na een rondleiding genieten jullie van een heerlijk diner in de ridderzaal van het kasteel. Eten in een verlaten burcht terwijl je geniet van het prachtige uitzicht van de Hoge Venen zal deze eerste dag prachtig afsluiten.

Slapen in Le Val d’Amblève

Romantiek Hotel Le Val d’Amblève ligt in het hart van de prachtige Luikse Ardennen en aan de rand van het stadje Stavelot. Deze hotellerie koestert zijn warme ambiance, zijn charmant comfort en zijn verfijnde, lichte keuken.

De stijlvolle inrichting van, en de ongedwongen sfeer in het restaurant met de wintertuin, het Festival (ontbijtkamer), de salon en de tuin met zijn groot terras, symboliseren de meer dan aangename combinatie van rust, gastronomie en cultuur. 

Dag 2

Brouwerij van Achouffe

Het dorpje Achouffe ligt tussen La Roche-en-Ardenne en Houffalize (op 10 minuten). Het ligt op de samenvloeiing van de Martin-Moulin en de Chevral. De kaboutergemeenschap van de brouwerij van Achouffe leeft er in perfecte harmonie met de inwoners en de omliggende natuur. Het gaat om een typisch Ardeens gehucht met prachtige huizen in plaatselijke natuursteen. Er circuleren tal van geheimen en legendes. We brengen een begeleid bezoek aan de brouwerij en genieten van een kleine degustatie. Het ideale aperitief voor de lunch. 

Abdijbezoek Maredsous

We brengen een bezoek aan de schitterende abdij van Maredsous. Onze gids verschaft ons toegang tot het privé-domein van de monniken: zo maken jullie kennis met de abdij, het kerkhof van de monniken, de bibliotheek, de tuin van de monniken, de kaasmakerij (buitenkant)… Een indrukwekkende locatie om te bezichtigen!

Wijn proeven in Château de Bioul

Gevestigd in het hart van het familiekasteel, vormen de waarden liefde, solidariteit en respect de kern van hun fantastische wijnmakerij. Tijdens een bezoek en een proeverij van hun cuvées zetten de eigenaars hun beste beentje voor om jullie een magisch moment te bezorgen tussen de wijnstok en de wijn, geschiedenis en de toekomst.

Na de degustatie volgt een heerlijk diner op deze fantastische locatie. Geen nood, jullie hoeven hierna niet meer te rijden, we voorzien taxibusjes die jullie van en naar het hotel brengen.

Overnachten in het River Lodge hotel

Dit prachtig uniek hotel is geboren uit een verlangen om de bezoekers te laten wegdromen. Tijdens jullie verblijf worden jullie meegenomen in een buitengewone maar authentieke sfeer. Een unieke ervaring!

Daarbij profiteert u van een luxehotel dat gelegen is in één van de mooiste dorpen van Wallonië: Maredret.

 

 

Dag 3

Brunchen op het fort van Montaigle

De ruïnes van het kasteel van Montaigle bevinden zich te Falaën, een deelgemeente van de Belgische gemeente Onhaye. Een buitengewoon unieke locatie om te brunchen en te genieten van het prachtige uitzicht. Deze ervaring zal jullie zonder twijfel bijblijven!

Ontdek het Citadel van Dinant

Dinant is de ‘dochter van de Maas’. De stad dankt deze bijnaam aan haar idyllische ligging tussen de rotsformaties en de rivier. In deze charmante stad stond ooit de wieg van de wereldberoemde Adolphe Sax, de ontwerper van de saxofoon.

Met een lokale gids bezoeken we deze unieke stad en nemen we de kabelbaan naar de Citadel. De Citadel, die de Maasvallei domineert, werd in 1051 gebouwd door de Prinsbisschop van Luik. Van boven op deze burcht heb je een adembenemend uitzicht op een van de mooiste valleien van België.

 

Slakken proeven bij escargotière de Warnant

Kweken en bereiden van slakken op ambachtelijke wijze, dat gebeurt hier. Een gids leidt ons rond en vertelt alles over het kweken van deze weekdiertjes, hoe ze zich voortplanten , hoe ze groeien van eitje tot volwassen slak, en hoe wij ze dan verder verwerken. Om het bezoek af te ronden mag iedereen een smakelijke slak proeven, en vergis je niet, ze zijn heerlijk!.

Door hun ambachtelijke manier van slakken kweken is de kwaliteit van het uiteindelijke product onevenaarbaar wat betreft de smaak, de textuur en de versheid .

Onspannen in Hotel restaurant Château de Vignée

Chateau de Vignée is een toevluchtsoord in het groen om te ontsnappen aan het jachtige leven. Geïnspireerd door de grillige schoonheid van de Ardennen zal dit verblijf iedereen de rust en ontspanning geven die ze verdienen. Deze plaats is letterlijk een oase van rust voor lichaam en geest. De spa is een weldaad voor lijf en ziel dankzij de vele behandelingen en faciliteiten, waaronder een zwembad, haman en Finse sauna die uitkijkt over de rivier.

Het restaurant serveer een lokale keuken onder leiding van chef-kok Kwinten Boelen. met ingrediënten die grotendeels afkomstig zijn uit de serre en moestuin van het kasteel.

Dag 4

Op expeditie door Fondry des Chiens

In het natuurpark van Viroin-Hermeton, dichtbij Nismes, ligt de Fondry des Chiens, een beschermde en unieke plaats in België. Dit 20 meter diepe zinkgat met een ongelofelijke biodiversiteit laat niets aan de verbeelding over en doet je twijfelen of je wel in België bent. Je kan het zinkgat van bovenaf beschouwen of je kan naar beneden wandelen en helemaal naar onder kruipen. 

Een rondrit met Chemin de fer à vapeur des 3 vallées

Teruggaan naar de oude roots van onze voorvaders is de perfecte gelegendheid in het stoomtreinmuseum. Het museum is geopend in 1994. Het is gesitueerd op het terrein van het voormalige internationale treinstation, bijna tegenover het reizigersgebouw. Voortdurend breidt de collectie van het museum zich uit… Het materiaal, geleend van de SNCB Holding wordt steeds belangrijker. Momenteel kunnen we onder andere aanschouwen :

Stoomlocomotief 1.002
Stoomlocomotief 16.042
Diesel 608.05
Elektrische locomotief 101.012
Koninklijk rijtuig n°4, genoemd « rijtuig van de Prinsen »

Tijdens deze uitstap maken we ook een rit met de stoomtrein, heerlijk terug in de tijd!

Uitrusten in Château de Namur

Het Château de Namur, hotel en opleidingsrestaurant van de Ecole Hôtelière van de provincie Namen, verwelkomt u het hele jaar door in een rustig en groen kader. Naast het viersterrenhotel en de klassieke, vindingrijke keuken, biedt het Château u ook een bar met openluchtterras in de zomer. Zalig om deze dag af te sluiten met een heerlijk aperitief.

Ontvang altijd de nieuwste updates van Route38.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

We gebruiken cookies voor een optimale ervaring.

Lees onze Privacy Policy 

Back to top